Τελευταία Νέα

  Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΟΔΠΤΕ καταδικάζει την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας και την εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Ένας πόλεμος που προετοιμαζόταν για καιρό, αφού είναι αποτέλεσμα συγκρούσεων και ανταγωνισμών ανάμεσα στη Ρωσία από τη μια μεριά και στις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από την άλλη, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και όχι μόνο. Επίδικο οι σφαίρες επιρροής, τα γεωστρατηγικά «πλεονεκτήματα», οι δρόμοι μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, ο έλεγχος πλουτοπαραγωγικών πηγών. Για ακόμα μία φορά, οι λαοί πληρώνουν το λογαριασμό για τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που συγκρούονται. Σήμερα είναι ο λαός της Ουκρανίας, χτες ήταν της Γιουγκοσλαβίας, της Συρίας, του Ιράκ, της Λιβύης, αύριο - με τις εξελίξεις να είναι επικίνδυνες και απρόβλεπτες – ποιος ξέρει…

  Η Ελλάδα είναι άμεσα και βαθιά εμπλεκόμενη, καθώς όλες οι κυβερνήσεις έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους με την εγκατάσταση νέων αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως αυτή της Αλεξανδρούπολης που έχει μετατραπεί σε κόμβο μεταφοράς και προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων προς την Ανατολική Ευρώπη. Ακόμα περισσότερο η κίνηση της κυβέρνησης να στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, βάζει την Ελλάδα στο στόχαστρο αντιποίνων και επιθέσεων (Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Κρήτη κ.α.), ρίχνει λάδι σε μια φωτιά που μπορεί να ταΐσει τις επιθετικές ορέξεις της Τουρκίας σε Κύπρο και Αιγαίο. Η κυβέρνηση ξοδεύει πάνω από 5 δισ. τον χρόνο για στρατιωτικούς εξοπλισμούς που σκοπό έχουν να ενισχύσουν την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ και όχι την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας. Ίδια τακτική ακολούθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

  Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να διαλέξουμε πλευρά. Δεν μπαίνουμε στο δίλημμα ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – ΕΕ ή  Ρωσία. Ο πόλεμος και η βαρβαρότητα δεν είναι η «σωστή πλευρά της Ιστορίας» για εμάς. Η θέση μας είναι με τα συμφέροντα των εργαζομένων, των λαών, και απέναντι σε όλους αυτούς που δεν διστάζουν να δολοφονούν λαούς για να προστατέψουν τα κέρδη μονοπωλίων.

  Εκφράζουμε την συμπαράστασή και την αλληλεγγύη μας στον λαό της Ουκρανίας που δοκιμάζεται αυτές τις ημέρες.

  Ενώνουμε τη φωνή μας με τις άλλες οργανώσεις των εργαζομένων και απαιτούμε:

  • Να σταματήσει τώρα η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία
  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με πολεμικό υλικό ή με στρατιωτικά μέσα. Κανένας Έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
  • Να μην χρησιμοποιηθούν υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές βάσεις στη χώρα. Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

  Η «σωστή πλευρά» της Ιστορίας είναι αυτή που μας φέρνει πιο κοντά στο δικό μας μέλλον. Ο λαός μας, οι λαοί όλων των χωρών, έχουν τη δύναμη με την πάλη τους να συμβάλουν ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλους λαούς.