Τελευταία Νέα

  Στις 16 του Ιούνη κλιμακώνουμε, απεργούμε μαζικά! Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ούτε βήμα πίσω!

  Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

  Το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης για τα εργασιακά θα τεθεί για ψήφιση την ερχόμενη Τετάρτη, 16 Ιούνη στη Βουλή.

  Θέλουν να κάνουν νόμο του κράτους τις απλήρωτες υπερωρίες και την κατάργηση του 8ωρου. Αντί οι επιπρόσθετες ώρες εργασίας να αμείβονται, θα ανταλλάσσονται με μειωμένα ωράρια ή ρεπό, αυξάνοντας τον απλήρωτο χρόνο εργασίας μας. Η δουλειά τις Κυριακές γενικεύεται σε μια σειρά από κλάδους. Θεσμοθετούν την τηλεργασία που πρώτα θα γενικευτεί στο Δημόσιο.

  Μέσα από αυτό το νομοσχέδιο και σε συνδυασμό με τον νόμο – πλέον - για την τηλεργασία στο δημόσιο, αυτή εδραιώνεται. Άλλη μια μορφή ελαστικής εργασίας που αυξάνει τον απλήρωτο χρόνο εργασίας μας, εντατικοποιεί τη δουλειά, σβήνει τα όρια μεταξύ εργάσιμου και ελεύθερου χρόνου. Το σπίτι μετατρέπεται σε χώρο δουλειάς, τσακίζοντας την προσωπική μας ζωή, ενώ ταυτόχρονα απομονώνει τους συναδέλφους, τον ένα από τον άλλο.

  Επιδιώκουν να καταργήσουν την απεργία και να βάλουν νέα εμπόδια στη συλλογική δράση και διεκδίκηση. Νέα εμπόδια στην προκήρυξη της απεργίας, αναστολή του δικαιώματος για μια περίοδο «διαιτησίας» επί των αιτημάτων, υπεράσπιση και προστασία της απεργοσπασίας, αξιοποίηση ηλεκτρονικών μέσων για φακέλωμα – απαξίωση – εκφυλισμό συλλογικών διαδικασιών, διώξεις και οικονομικοί εκβιασμοί κατά εκλεγμένων. Για να πάρουν τα 37 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης (χρήματα τα οποία δεν θα χρησιμοποιηθούν για να μας δώσουν πίσω τον 13ο και 14ο μισθό αλλά για τους μεγαλοεπιχειρηματίες με επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις), για να αντιμετωπίσουν τα ζόρια της οικονομίας και να έρθει η «ανάπτυξη», προαπαιτούμενο είναι να ρημάζουν τις ζωές μας, να τσακίζουν τα δικαιώματά μας.

  Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

  Η απεργία στις 10 του Ιούνη έδειξε τον δρόμο. Οι μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις, το πλήθος των εργαζομένων που βροντοφώναξε ότι δεν πάει άλλο, ο παλμός των συγκεντρώσεων σε όλη την Ελλάδα έδειξε τον δρόμο.

  Συνεχίζουμε – κλιμακώνουμε τη δράση μας.

  Ενώνουμε για άλλη μια φορά τη φωνή μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με τη νέα γενιά. Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε το μήνυμα του αγώνα να φτάσει σε ακόμα περισσότερους εργαζόμενους, οι χώροι δουλειάς μας να νεκρώσουν, οι δρόμοι κάθε πόλης να γεμίσουν ασφυκτικά από διαδηλωτές που όχι μόνο θα υπερασπίζονται τα εργασιακά δικαιώματα αλλά θα απαιτούν τη διεύρυνσή τους.

  Η απάντηση στην επίθεση της Κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών είναι «7ωρο – 5ημερο – 35ωρο» και «κάτω τα χέρια από τα σωματεία» και όχι τα κηρύγματα υποταγής του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ότι ανάπτυξη με εξαθλιωμένους εργάτες δεν γίνεται…

  Στις 16 Ιούνη απεργούμε:

  • Γιατί κάθε κατάκτηση των εργαζόμενων, με πρώτο το 8ωρο δεν δόθηκε από κυβερνήσεις και εργοδότες, αλλά κατακτήθηκε με τους αγώνες

  • Γιατί είναι ο μόνος τρόπος να εμπνεύσουμε, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να κερδίσουμε δικαιώματα, αξιοπρεπή δουλειά και ζωή

  • Γιατί είναι η μόνη αποτελεσματική απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε, ο μόνος τρόπος να βάλουμε στο προσκήνιο τις πραγματικά σύγχρονες ανάγκες μας

  Απαιτούμε:

  • Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης να αποσυρθεί!

  • Κατάργηση όλου του αντεργατικού οπλοστασίου που έχει ψηφιστεί μέχρι σήμερα!

  • Κατάργηση των απεργοκτόνων νόμων!

  Με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κλιμακώνουμε, δίνουμε νέα μαχητική απάντηση, απορρίπτουμε τον νέο εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν. Την Τετάρτη 16 Ιούνη απεργούμε!

  Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΟΔΠΤΕ