Τελευταία Νέα

    Δε θα επιτρέψουμε να μπει η πανεπιστημιακή αστυνομία στα ιδρύματα!

    Την Τετάρτη 11 Μάη, το Συμβούλιο της Επικρατείας με μία απαράδεκτη απόφαση του, έκρινε συνταγματική την σύσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, κρίνοντας ότι «δεν παραβιάζει τις αρχές της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της πλήρους αυτοδιοίκησης των ΑΕΙ»! Με αυτό τον τρόπο, έδωσε και τυπικά το πράσινο φως για την ένταση της καταστολής μέσα στα Πανεπιστήμια.

    Μάλιστα, η ίδια απόφαση κρίνει ότι από καμία διάταξη του Ν. Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη «δεν προκύπτει ότι τίθενται σε κίνδυνο οι ατομικές ελευθερίες (συνδικαλιστική, ανάπτυξης της προσωπικότητας, προσωπική, κίνησης και εγκατάστασης)», μόλις μία μέρα μετά τη νέα απαράδεκτη εισβολή αστυνομικών δυνάμεων, ΜΑΤ και ασφαλιτών στο χώρο του ΑΠΘ, την εικόνα πάνοπλων αστυνομικών στην κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Καταρρίπτονται όλα τα προσχήματα! Αναδεικνύεται  το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης, να βάλει εμπόδια με κάθε τρόπο στο να εκφραστεί η δίκαιη οργή και αγανάκτηση των φοιτητών και των εργαζομένων και μέσα στα Πανεπιστήμια ενάντια στην πολιτική αυτή που κάνει τη μόρφωση εμπόρευμα και υποτάσσει τη λειτουργία των πανεπιστημίων στα συμφέροντα των επιχειρήσεων! Γι’ αυτή την «αναβάθμιση» μιλάνε!

    Θα μας βρουν απέναντί τους! Μαζί με τους συλλόγους των φοιτητών, των υπόλοιπων εργαζομένων θα βάλουμε εμπόδια στα σχέδια έντασης της καταστολής. Πιο δυναμικά, θα διεκδικήσουμε ασφαλή και σύγχρονα πανεπιστήμια, που θα λειτουργούν με επίκεντρο τις ανάγκες των φοιτητών, των εργαζομένων, τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας!