Τελευταία Νέα

  Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το 4ο μνημόνιο, που φορτώνει νέα βάρβαρα μέτρα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, ενώ δίνουν νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

  Τα μέτρα που έρχονται για ψήφιση στη Βουλή στις 17 και 18 Μάη αφορούν:

   

  • Σε νέα λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος! Με το νέο αφορολόγητο αφαιρούν 1 ½ μισθό από κάθε εργαζόμενο, ακόμα και από όσους αμείβονται με μόλις 406 ευρώ το μήνα! Ένας εργαζόμενος με ετήσιο εισόδημα στα 10.000 ευρώ, δηλαδή μισθό 700 ευρώ το μήνα, θα πληρώσει φόρο 900 ευρώ από 250 ευρώ που είναι σήμερα! Καταργούν έμμεσα το 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.
  • Σε τσάκισμα των συντάξεων! Κλέβουν από τους συνταξιούχους μέχρι και 2 συντάξεις το χρόνο. Οι εκτιμήσεις προβλέπουν ότι από τη νέα συμφωνία θα θιγούν πάνω από 900 χιλιάδες συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη πάνω από 700 ευρώ.
  • Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και παράδοσή της στους μεγαλέμπορους.
  • Σε τσάκισμα του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνει μόνο το 1/10 των ανέργων, αφαιρώντας 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο.
  • Σε νέα σφαγή σε επιδόματα προστασίας των εργαζομένων. Εξαϋλώνουν το επίδομα θέρμανσης, προχωρούν σε καρατόμηση όσων επιδομάτων απέμειναν για την κοινωνική πρόνοια. Βάζουν νέους κόφτες στην υγεία, στα φάρμακα, στις εξετάσεις.
  • Σε επέκταση της νομοθετικής κατάργησης των κλαδικών ΣΣΕ, τον άθλιο κατώτερο μισθό, τον απαράδεκτο διαχωρισμό παλιών και νέων εργαζόμενων.
  • Σε απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
  • Σε νέες ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, με ακόμα πιο τραγικές συνέπειες για το εισόδημά μας.
  • Σε απελευθέρωση των πλειστηριασμών, των κατασχέσεων με την παράδοση των κόκκινων δανείων σε ντόπια και ξένα funds.
  • Κατ’ απαίτηση των «μεγαλοεπενδυτών» θέλουν να βάλουν στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση, να επιβάλλουν σιωπή νεκροταφείου! Βάζουν νέα εμπόδια στην ίδρυση και λειτουργία των σωματείων, στην οργάνωση των αγώνων!

  Τα περιβόητα "αντίμετρα" δεν μπορούν ούτε στο ελάχιστο ν’ ανακουφίσουν την ακραία φτώχεια, για την οποία είναι οι ίδιοι υπαίτιοι. Ενώ και αυτά θα έχουν ως προϋπόθεση τα αυξημένα πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία εμείς έχουμε πάλι πληρώσει. Ομολογούν ότι η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες θα είναι εδώ για πολλά ακόμα χρόνια. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για την «ανάπτυξη» τους!

  Ταυτόχρονα, κάνουν προσπάθεια με διάφορα ψευτοδιλήμματα και υποσχέσεις ότι για «καλύτερες ημέρες», με το κλείσιμο της αξιολόγησης, να εκβιάσουν την αποδοχή και την συναίνεση μας.

  Οι εργαζόμενοι, όμως, μπορούμε και πρέπει να βγάλουμε συμπέρασμα ποιά συμφέροντα εξυπηρετεί η πολιτική τους: Την ίδια ώρα που υλοποιούν μία προς μία τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών, όπως η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και η μείωση του φορολογικού συντελεστή κερδών από 29% στο 26%, κόβουν από το λεηλατημένο εισόδημα κάθε μισθωτού και συνταξιούχου επιπλέον 600 ευρώ από τη μείωση του αφορολόγητου. Την ίδια ώρα που τσακίζουν καθημερινά τις ζωές μας με τα παλιά και νέα μέτρα δαπανώνται 4 δις ευρώ ετησίως για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και των στρατιωτικών αποστολών.

  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

  Εμείς οι εργαζόμενοι, έχουμε ένα δρόμο να επιλέξουμε.

  Αυτόν της γενικευμένης αγωνιστικής  απεργιακής απάντησης.

  Στις 17 Μάη γυρίζουμε την  πλάτη στις αυταπάτες, που μοιράζουν κυβέρνηση και κόμματα, δίνουμε ηχηρή απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις της κυβέρνησης ότι ο λαός «νομιμοποιεί» την πολιτική της, επειδή δε βγαίνει στους δρόμους.

  Με ετοιμότητα, επαγρύπνηση και εγρήγορση δίνουμε απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου που μεγαλώνει, σε παλιά και νέα μνημόνια.

  Όλοι στην απεργία. Όλοι στους δρόμους.

  Για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και η κοροϊδία για τα αντίμετρα, για να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί τους.

   

  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

  ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!