Τελευταία Νέα

  Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή συνδικαλιστική δίωξη φοιτητών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας, και συγκεκριμένα του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Φοιτητικού Συλλόγου, επειδή υπερασπίστηκαν την απόφαση  της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου τους να κινητοποιηθούν για το έγκλημα στα Τέμπη!

  Είναι απαράδεκτο, την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι, χιλιάδες φοιτητές κατέκλυσαν τους δρόμους όλης της χώρας με τεράστιες διαδηλώσεις, απαιτώντας «να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη», η διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών και ο Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών να προχωρούν σε αυτή την άθλια και ντροπιαστική ενέργεια, πατώντας πάνω στον απαράδεκτο νόμο - πλαίσιο της κυβέρνησης! Η στάση τους στρέφεται ενάντια σε κάθε ακαδημαϊκή ελευθερία, στη συλλογική έκφραση και δράση. Για πρώτη φορά μετά τη χούντα προχωρούν οι πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος εκλεγμένων εκπροσώπων των φοιτητών για τις δίκαιες κινητοποιήσεις και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσής ενός συλλόγου!

  Είναι προσβολή απέναντι στους νεκρούς των Τεμπών, τις οικογένειές τους, κάθε νέο και νέα.  Αντί για τους ενόχους της τραγωδίας, η κυβέρνηση κυνηγάει τους φοιτητές που διαδήλωσαν! Μετά τις υποκριτικές συγγνώμες, έρχονται οι ποινές και οι απειλές.

  Ενώ τα πανεπιστημιακά ιδρύματα βουλιάζουν κάτω από το βάρος της υποχρηματοδότησης, των ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές, εκατοντάδες φοιτητές αποκλείονται από τη δωρεάν σίτιση, το κόστος της στέγασης εκτοξεύεται, η ανεργία των νέων πτυχιούχων είναι μεγαλύτερη αυτής στο γενικό πληθυσμό, στήνονται πειθαρχικά συμβούλια. Όσο τα Πανεπιστήμια απομακρύνονται από τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών και της κοινωνίας, τόσο θα εντείνεται η καταστολή, το χτύπημα των δικαιωμάτων φοιτητών κι εργαζομένων, της συλλογικής διεκδίκησης.

  Στηρίζουμε την κινητοποίηση του Φοιτητικού Συλλόγου την Τετάρτη 26 Απρίλη, στις 8.30πμ στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

  Απαιτούμε:

  • να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι διώξεις των δύο φοιτητών
  • να καταργηθεί ο νόμος πλαίσιο που προβλέπει διώξεις και καταστολή για τους αγώνες και τα δίκαια αιτήματά των φοιτητών