Τελευταία Νέα

  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

  Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΟΔΠΤΕ καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 13 Νοέμβρη στις 6.30μ.μ. στο ξενοδοχείο Novotel, στην αίθουσα Πλειάδες τους εκλεγμένους όλων των Ομοσπονδιών, των Δ.Σ. των Σωματείων της Αττικής, κάθε εργαζόμενο στο δημόσιο που καταλαβαίνει την ανάγκη να ανέβει η συλλογική διεκδίκηση για τα σύγχρονα δικαιώματά μας, να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή πολιτική που επιδεινώνει τους όρους δουλειάς και ζωής μας.

  Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την υποστελέχωση των υπηρεσιών, με τις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων μας, την παράδοση όλο και περισσότερων υπηρεσιών σε εργολάβους, με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού. Είναι ενδεικτικό ότι με βάση τα στοιχεία του Κοινωνικού Πολύκεντρου, ο αριθμός των συμβασιούχων έχει αγγίξει τις 200.000. Ταυτόχρονα, οι προσλήψεις, όπως παρουσιάστηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο, δε θα ξεπεράσουν τις «αυτοδίκαιες» αποχωρήσεις που θα γίνουν, που για πολλά Υπουργεία μεταφράζεται σε παραπέρα μείωση του αριθμού των μονίμων δημοσίων υπαλλήλων το 2024.

  Η ακρίβεια είναι ήδη στα ύψη, σαρώνοντας το ρημαγμένο εισόδημά μας, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τεράστια κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους. Το επόμενο διάστημα θα κληθούμε να πληρώσουμε τις βαριές συνέπειες ενός βάρβαρου πολέμου με την αύξηση των τιμών κυρίως σε τρόφιμα και ενέργεια. Ταυτόχρονα, σχεδιάζονται ακόμα περισσότερες περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, Πολιτική Προστασία, αύξηση στην ήδη τεράστια φορολογία του λαού, νέες αυξήσεις στον ΦΠΑ, όπως αποκαλύπτεται και από το προσχέδιο του προϋπολογισμού που ήρθε στο «φως» πριν λίγες μέρες. Παρά το προπαγανδιστικό όργιο της κυβέρνησης για δήθεν αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, στην ουσία υπήρξε μονιμοποίηση των απωλειών στο εισόδημά μας από το 2010 μέχρι σήμερα, της κατάργησης του 13ου – 14ου μισθού κ.α.

  Την ίδια ώρα εργαζόμενοι με αποφάσεις των σωματείων μας βρισκόμαστε στο δρόμο, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης, ο οποίος αγωνίζεται για ν’ αποκτήσει ανεξάρτητο, ελεύθερο κράτος, αντιμετωπίζοντας τη βαρβαρότητα του κράτους του Ισραήλ και των συμμάχων του, μεταξύ των οποίων και η ελληνική κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι της χώρας ζητάμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή.

  Θεωρούμε ότι σε αυτές τις συνθήκες, είναι αναγκαίο να δώσουμε συνέχεια στην οργάνωση της πάλης μας για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, για μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για να πεταχτούν έξω οι εργολάβοι από το δημόσιο.

  Όλοι ξέρουμε πως τίποτα δεν μπορεί να κερδηθεί χωρίς να πάρουν οι εργαζόμενοι μέσα από τα Σωματεία τους την κατάσταση στα χέρια τους, χωρίς κοινή δράση για τις σύγχρονες ανάγκες μας.