Τελευταία Νέα

  Η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στηρίζει το δίκαιο αγώνα των 15.000 συμβασιούχων στην καθαριότητα και σε άλλες υπηρεσίες των ΟΤΑ που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

  Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των εργαζομένων. Είναι απαράδεκτη η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους σε νευραλγικές υπηρεσίες των δήμων, ενώ μένει να αιωρείται η απειλή της μη πληρωμής ακόμη και αυτών των δεδουλευμένων τους. Η κυβέρνηση προτείνει ως μέτρο την αντικατάστασή τους από 2μηνα και η ΝΔ ανακοινώνει "πληρώστε τους και απολύστε τους".

  Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ για μια ακόμη φορά, συνεχίζει το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού και των ψεύτικων εντυπώσεων και μάλιστα τη μέρα που κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων. Θεωρεί τους δημάρχους που απέλυσαν τους συμβασιούχους δικαιωμένους (!). Είναι φανερό ότι κυβέρνηση και πλειοψηφία της ΚΕΔΕ θέλουν να παραδώσουν την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους!

  Απαιτούμε από την κυβέρνηση να φέρει αμέσως στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν συνδικάτα και επιτροπές Αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

  Στηρίζουμε τον αγώνα και τα αιτήματά τους. Με τον αγώνα αυτό και την αλληλεγγύη όλων μας, μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

  Δεν ξεχνάμε ότι και οι περισσότεροι από μας, ως συμβασιούχοι ξεκινήσαμε πριν μονιμοποιηθούμε. Δεν ξεχνάμε τον τεράστιο αριθμό των συμβασιούχων που εργάζονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα με όλο και χειρότερους όρους εργασίας, με το φόβο της απόλυσης συνεχώς να κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους. Ένας εργασιακός μεσαίωνας με εργαζόμενους στην ομηρία και στην ανασφάλεια, φτηνούς και ευέλικτους για τις απαιτήσεις της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

  Όλοι μαζί ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, δεν κάνουμε βήμα πίσω από το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, από το δικαίωμα για ζωή με αξιοπρέπεια.

  Παράνομο και αντισυνταγματικό δεν είναι το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, αλλά αυτοί που το καταπατούν.

  Καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των δήμων να μην προχωρήσουν σε καμία απόλυση συμβασιούχων και να στηρίξουν το αίτημά τους για μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

  Κεντρικό Συμβούλιο της ΟΔΠΤΕ