Τελευταία Νέα

  Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής της κυβέρνησης απέναντι σε εργαζόμενους και φοιτητές που αγωνίζονται. Καταδικάζουμε την απαράδεκτη επίθεση των ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Παιδείας σε εστιακούς φοιτητές, εργαζόμενους και σε φοιτητές που διεκδικούν τη μετεγγραφή τους.

  Καταδικάζουμε την επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση με τις δυνάμεις καταστολής ενάντια στους απεργούς εργαζόμενους των "ΜARKET ΙΝ" στα Γιάννενα και την σύλληψη και τον τραυματισμό συνδικαλιστικών στελεχών, μεταξύ αυτών και του προέδρου του ΕΚ Ιωαννίνων. Καταδικάζουμε την επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε εργαζόμενους που αγωνίζονται ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
  Το μεσημέρι της 29ης Νοέμβρη Σύλλογοι Οικότροφων από κοινού με το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Σύλλογο ΕΤΕΠ ΕΜΠ και την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Εστιών ΕΜΠ καθώς και Επιτροπές Μετεγγραφέντων Φοιτητών προχώρησαν σε μαζική κινητοποίηση διεκδικώντας να ανοίξει εδώ και τώρα η σίτιση στις εστίες που εδώ και σχεδόν ένα μήνα έχει διακοπεί, να δοθεί λύση στα προβλήματα που υπάρχουν στις εστίες, όπως η έλλειψη θέρμανσης και ζεστού νερού, να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι των εστιών και να γίνουν δεκτές όλες οι μετεγγραφές των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
  Τους φοιτητές και τους εργαζόμενους τους υποδέχτηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας και των ΜΑΤ με χημικά και γκλομπ, με εντολή της κυβέρνησης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα 4 φοιτητές να πάνε στο νοσοκομείο.
  Φοιτητές κι εργαζόμενοι δεν έκαναν πίσω, επέβαλαν την παρουσία τους και κατέθεσαν τα αιτήματά τους στον εκπρόσωπο του Υπουργείου. Βέβαια, η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αντί να δώσει λύση, προσπάθησε να κρύψει τις σοβαρές ευθύνες της και μοίρασε ανέξοδες υποσχέσεις.
  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι αδίστακτη όταν πρόκειται για την υλοποίηση της πολιτικής που τσακίζει τα δικαιώματά μας. Στερεί μέχρι και το ένα πιάτο φαΐ σε εστιακούς φοιτητές, δε δίνει φράγκο για τις ανάγκες της στέγασης των φοιτητών, την ίδια ώρα που αφειδώς πουλάει το φτηνό παραμύθι της "δίκαιης ανάπτυξης". Κι όταν οι ψεύτικες υποσχέσεις της καταρρέουν στα μάτια των εργαζομένων και του λαού, βάζει μπροστά την καταστολή και την τρομοκρατία.
  Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους συλλόγους να καταδικάσουν την πολιτική της κυβέρνησης και την απαράδεκτη επίθεση των ΜΑΤ και να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα φοιτητών κι εργαζομένων.