Συλλαλητήριο την Πέμπτη 11 Ιούνη 2020

  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ

  Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

  Η εκδήλωση της πανδημίας ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους. Μπήκαν στο στόχαστρο εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.

  Και στους δικούς μας χώρους και τους χώρους του δημοσίου γενικά, είχαμε πολλά παραδείγματα απολύσεων συμβασιούχων, αναστολής συμβάσεων, μη παροχής αδειών ειδικού σκοπού κι ευπαθών ομάδων σε συναδέλφους συμβασιούχους. Σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και η παροχή των μέσων ατομικής προστασίας από τον κορονωϊό επιτεύχθηκε μετά από την πίεση των εργαζομένων και των συλλόγων τους.

  Η πανδημία επιτάχυνε την εκδήλωση μιας νέας οικονομικής κρίσης.

  Από τη μία, κυβέρνηση και ΕΕ παρέχουν, κίνητρα, εγγυήσεις κι επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους, στους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους, τους τραπεζίτες, τους ιδιοκτήτες των αεροπορικών εταιρειών, τους καναλάρχες κ.α. Από την άλλη, για τους εργαζόμενους το μενού της «κανονικότητας» περιλαμβάνει νέα αντιλαϊκά μέτρα και μονιμοποίηση όλων όσων παρθεί στο όνομα των έκτακτων συνθηκών «αναστολή στις συμβάσεις τους», μειώσεις των μισθών κατά 20%, απολύσεις, ανεργία, επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, τσάκισμα στα ωράρια, εντατικοποίηση κλπ. Αυτό σημαίνει για την κυβέρνηση η «δίκαιη κατανομή βαρών»!

  Γίνεται καθαρό ότι ούτε στις νέες συνθήκες είμαστε «όλοι μαζί». Προσπαθούν να φορτώσουν τα βάρη κι αυτής της κρίσης στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

  Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

  Υπάρχει αρκετή πείρα και από την προηγούμενη, πρόσφατη κρίση.

  Η πείρα που έχουμε αποκτήσει πρέπει να γίνει ενεργή δράση. Η ίδια η ζωή αποδεικνύει ότι η μόνη προστασία για τη ζωή μας είναι η συσπείρωση και ο αγώνας. Είναι η διεκδίκηση με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες, για το μισθό, την ασφάλιση, για υγεία, παιδεία, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

   

  Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και συνεχίζουμε τον αγώνα μας

  ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

  ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ & ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ 2020, στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στις 7 μ.μ.

  Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά!

  · Κρατική χρηματοδότηση του Δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

  · Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις στις ΠΝΠ κλπ.

  · Καμιά μείωση μισθού. Να μην μείνει κανείς εργαζόμενος χωρίς εισόδημα. Να δοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  · Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.