Στάση εργασίας την Τετάρτη 30 Ιούνη 2020 για το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας.

  ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ

  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 3ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΝΗ 2020 ΑΠΟ ΤΙΣ 8Π.Μ. ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 11Π.Μ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 8.30ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΟΡΑΗ

  Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

  Δίνουμε μαζική απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που έχει βάλει στο στόχαστρο το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

  Προχωρούμε σε 3ωρη Στάση Εργασίας μαζί με τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, τους υγειονομικούς, τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα.

  Η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματά μας κλιμακώνεται. Μέσα από το νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών, η κυβέρνηση μεταφέρει για τις 31 του Οκτώβρη του 2020 την γνωμοδότηση της επιτροπής των σοφών του υπουργείου εργασίας για το ποια επαγγέλματα θα απενταχθούν από το συγκεκριμένο καθεστώς.

  Στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, υπάρχει μεγάλη μερίδα εργαζομένων που θα έπρεπε να είναι δικαιούχοι, όπως οι εργαζόμενοι σε εργαστήρια, κλινικές, μαγειρεία, οι τεχνικοί, οι φύλακες, οι καθαρίστριες, οι κηπουροί, οι κτηνοτρόφοι κ.α. Διεκδικούμε την επέκταση τους και σε άλλες ειδικότητες που δεν το λαμβάνουν.

  Γνωρίζουμε καλά ότι η χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής & επικίνδυνης εργασίας, ο θεσμός των ΒΑΕ, τα μέτρα προστασίας της υγείας από ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες κατακτήθηκαν από τους εργαζόμενους με αγώνες, κόντρα στην προσπάθεια των εργοδοτών να διαμορφώσουν φτηνή εργατική δύναμη, προκειμένου ν’ αυξάνουν τα κέρδη τους.

  Διεκδικούμε:

  Καμία περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα. Χορήγησή του, χωρίς προσκόμματα, σε όλους τους εργαζόμενους, που εκτελούν ανθυγιεινές εργασίες.
  Επέκταση του ανθυγιεινού σε όλες τις ειδικότητες που το δικαιούνται.
  Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους τους εργαζόμενους, που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες.
  Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Νομοθετική ρύθμιση χορήγησης Μέσων Ατομικής Προστασίας και Προληπτικής Ιατρικής σε όλες τις ειδικότητες, που απαιτείται.
  Προσλήψεις μόνιμων Γιατρών Εργασίας και Τεχνικών Ασφαλείας σε όλα τα ιδρύματα.