Τελευταία Νέα

  Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε!

  Καμία ανοχή – καμία αναμονή! Δεν προσαρμοζόμαστε στη βαρβαρότητά τους!

  Οργανώνουμε τον αγώνα μας  για τις σύγχρονες ανάγκες μας, για τα δικαιώματά μας στη δουλειά και στη ζωή!

  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

  Δε δεχόμαστε την επιδρομή στο εισόδημά μας από τους υπέρογκους λογαριασμούς του ρεύματος, από τις διψήφιες αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Δε δεχόμαστε να μας πνίγουν τα άγχη της επιβίωσης!

  Τα προηγούμενα χρόνια, της κρίσης ή της ύφεσης, μας έλεγαν να μη διεκδικούμε γιατί δεν αντέχει η οικονομία. Τώρα, ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την “ανάπτυξη” - η οποία ξεπέρασε το 7,5% στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο - την ίδια στιγμή προειδοποιεί τους εργαζόμενους ότι αν δεν προσαρμοστούν θα πεθάνουν, ότι θα ζήσουμε τον πιο “δύσκολο χειμώνα” από το 1942!

  Αυτό που δε λέει είναι ότι ο χειμώνας δε θα είναι δύσκολος για όλους. Δεν είναι δύσκολος ο χειμώνας για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στην ενέργεια που έχουν στήσει πάρτι κερδών, όταν εμείς καλούμαστε να ζούμε με δελτίο ρεύματος, να μαθαίνουμε στο ελεγχόμενο σκοτάδι, να ρίχνουμε τη θερμοκρασία στο θερμοστάτη. Δεν είναι δύσκολος ο χειμώνας για τις εταιρείες κολοσσούς που παρουσιάζουν ρεκόρ κερδών και θα χρηματοδοτηθούν με 14 δις ευρώ από το νέο κρατικό προϋπολογισμό, ενώ για όλους εμάς που στενάζουμε από το βάρος της ακρίβειας, προβλέπονται μόλις 3,5 δις ευρώ και αυτά από την υπέρογκη φορολογία, τους άμεσους και έμμεσους φόρους που πληρώνουμε!

  Είναι κοροϊδία να μας παρουσιάζουν σαν “ανακούφιση” τα διάφορα pass και την επιδότηση του ρεύματος, να παρουσιάζουν ως αυξήσεις στους μισθούς μας την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του χαρατσιού του ΤΠΔΥ (δηλαδή τα 0,00 έως 1,83 € την ημέρα). Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο από τα χρόνια των μνημονίων έως σήμερα, που θεωρητικά έχουμε βγει από αυτά – δύο φορές μάλιστα -, έχουμε χάσει τουλάχιστον το 40 % του πραγματικού μας μισθού.

  Είναι κοροϊδία να μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για μόνιμο προσωπικό (ενώ οι διοικητικές υπηρεσίες στα ιδρύματα μας στενάζουν από την υποστελέχωση), για ασφαλείς και σύγχρονες υποδομές, για εστίες και φοιτητική μέριμνα, όταν δίνουν 50 εκατομμύρια ευρώ για αστυνομία, για τουρνικέ, 600 εκατ. ευρώ για την “αριστεία”.

  Όλα αυτά που βιώνουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών που υπηρέτησαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, όπως η πολιτική του χρηματιστηρίου και της «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας, της πανάκριβης πράσινης μετάβασης και της απαξίωσης των εγχώριων πηγών. Είναι διαχρονική επιλογή όλων των κυβερνήσεων η μετατροπή του πανεπιστημίου σε επιχείρηση, η μονιμοποίηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η χειροτέρευση των όρων και των συνθηκών εργασίας μας, το χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας. Εντείνουν την καταστολή, το χτύπημα των συλλογικών δικαιωμάτων μας, γιατί οι ανάγκες μας, οι διεκδικήσεις μας δε χωρούν στο μέλλον που έχουν φτιάξει για εμάς!

  Στις 9 Νοέμβρη στρέφουμε την αγανάκτησή μας ενάντια σε αυτούς που μας καταδικάζουν σε όλο και χειρότερους όρους ζωής και εργασίας. Oι εργαζόμενοι σε δημόσιο τομέα και ιδιωτικό τομέα θα δώσουμε την δική μας απάντηση.

   Διεκδικούμε:

  • Αύξηση 20% στους μισθούς μας – Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού – Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας – Πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας – Αναγνώριση της διετίας 2016-2017, χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους ΥΕ-ΔΕ.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μετατροπή των συμβάσεων των συμβασιούχων συναδέλφων σε αορίστου.
  • Κανένας εργαζόμενος στην καθαριότητα και στη φύλαξη να μην απολυθεί!
  • Να καταργηθεί ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη για την πανεπιστημιακή αστυνομία και την καταστολή στα ιδρύματα.
  • Να μην εφαρμοστεί ο νόμος πλαίσιο. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση.
  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε τέκνο.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Πλαφόν στις τιμές των βασικών ειδών κατανάλωσης, ένδυσης, διατροφής – Κατάργηση φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και επιδότηση ενοικίου για τα λαϊκά στρώματα.

   Καλούμε τους πρωτοβάθμιους συλλόγους να ενημερώσουν τα μέλη τους, μέσα από συνεδριάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων, τις Γενικές τους Συνελεύσεις, με περιοδείες και συσκέψεις στους χώρους δουλειάς, ώστε να είναι πιο δυνατή και πιο αποφασιστική η φωνή των εργαζομένων στην Γενική Απεργία που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ στις 9 Νοεμβρίου.

  ΔΕΝ «ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ» ΣΤΗ «ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ» ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

  Δεν περιμένουμε να μας λύσουν τα προβλήματα και να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας όλοι αυτοί που μας τα δημιουργούν!

  Όλοι και όλες στην Απεργία και στα συλλαλητήρια