Τελευταία Νέα

  Ψήφισμα για την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

  Η ΟΔΠΤΕ καταγγέλλει την εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ, χτες 1 Φεβρουαρίου, στο ΑΠΘ και την άγρια επίθεσή τους στη συνέχεια, με κρότου λάμψης που εκσφενδόνισαν πάνω στα κεφάλια εργαζόμενων, καθηγητών και φοιτητών που απαιτούσαν με συνθήματα την απομάκρυνση τους.

  Μετά το μεγαλειώδες χτεσινό συλλαλητήριο, με ολοένα αυξανόμενη την παρουσία ολόκληρης της πανεπιστημιακής κοινότητας στις κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα ΜΑΤ και την τρομοκρατία για να λυγίσει τον ενωτικό αγώνα φοιτητών, εργαζομένων και καθηγητών μέσα από τους συλλόγους τους και τις μαζικότατες συνελεύσεις τους, σε συντονισμό με τους μαθητές, τους δασκάλους τους και τους γονείς τους, ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

  Αυτοί είναι! ΜΑΤ και βία ενάντια στους αγωνιζόμενους αγρότες και πλημμυροπαθείς, εξώσεις, ΜΑΤ και συλλήψεις χαμηλοσυνταξιούχων και ΑΜΕΑ, εισαγγελείς εναντίον  μαθητών την ίδια στιγμή που πεινάνε ακόμη και αυτοί  που δουλεύουν, την ίδια στιγμή που ένα χρόνο μετά τα Τέμπη δεν έχει τιμωρηθεί κανείς.

  Δεν μας τρομοκρατούν, δεν μας λυγίζουν! Είμαστε η πλειοψηφία!

  Παλεύουμε για πτυχία με αξία, για σύγχρονα προγράμματα σπουδών και υποδομές, για πανεπιστήμια στελεχωμένα με καθηγητές και εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά και πλήρη δικαιώματα!
  ΟΙ δυνάμεις των ΜΑΤ, δεν έχουν καμιά δουλειά στα πανεπιστήμια! Συνεχίζουμε τη μάχη να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο. Δεν γυρίζουμε στον μεσαίωνα, δεν σκύβουμε το κεφάλι, θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!

  Οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια μαζί με τους φοιτητές και τους διδάσκοντες, όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μαζί με τον λαό θα δώσουμε μαζική μαχητική απάντηση. Είμαστε αποφασισμένοι – θα μας βρουν απέναντί τους!