Τελευταία Νέα

    Από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας και με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σχεδόν άδειο από φοιτητές, διαμορφώθηκε και τροφοδοτείται ένα σκηνικό έντασης στο χώρο του πανεπιστημίου με την παρουσία πλήθους αστυνομικών δυνάμεων (ΜΑΤ και Ασφάλεια).

    Οι πρυτανικές αρχές δε διστάζουν ν’ αξιοποιήσουν κάθε αφορμή, ώστε να μεθοδεύουν τη διαρκή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο του ΑΠΘ. Είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, των πρυτανικών αρχών και άλλων καλοθελητών  να μονιμοποιήσουν την καταστολή, την ώρα που ετοιμάζουν και την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

    Οι αντιδράσεις που γεννάει η υποβάθμιση των σπουδών, η περιστολή των δικαιωμάτων, οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση και η αντικατάστασή της από την κατάρτιση, προσαρμοσμένη στις  ανάγκες  των επιχειρήσεων δε χωράνε στο πανεπιστήμιο – επιχείρηση. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι κατευθύνσεις της Μπολόνια και της ΕΕ για ένα πανεπιστήμιο δεμένο  στις ανάγκες του κεφαλαίου – κατευθύνσεις που προωθήθηκαν με εντυπωσιακή προσήλωση απ’ όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών – πατάνε πάνω στα συντρίμμια δικαιωμάτων, κατακτήσεων κι ελευθεριών.

    Φοιτητές κι εργαζόμενοι, από κοινού,  αγωνιζόμαστε, όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα, ενάντια στην καταστολή, ενάντια στην όλο και βαθύτερη ιδιωτικοοικονομική λειτουργία που θέλει φτηνούς και “ευέλικτους”εργαζόμενους, μισοκαταρτισμένους φοιτητές που θα βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να σπουδάσουν. Διεκδικούμε ένα πανεπιστήμιο που θα εξυπηρετεί τις δικές μας ανάγκες, συνολικά τις διευρυνόμενες ανάγκες της κοινωνίας. 

    Απαιτούμε να φύγει τώρα η αστυνομία από το ΑΠΘ.