Τελευταία Νέα

  ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ

   ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ!

  Όλες αυτές τις ημέρες, από τη μία άκρη της Ελλάδας έως την άλλη, χιλιάδες εργαζόμενοι, φοιτητές,μαθητές, χιλιάδες λαού, μέσα από τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους, έκαναν ξεκάθαρο ότι δε θα επιτρέψουν να συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Ήταν η φωνή όλων μας, ο κοινός μας αγώνας που συνέτριψε την άθλια προσπάθεια ν’ απαλλαγούν από τις ευθύνες τους όλοι οι υπαίτιοι του εγκλήματος: η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες, η εταιρεία, το κράτος.

  Όλοι αυτοί που από το 2009 πανηγύριζαν για το κομμάτιασμα του σιδηροδρόμου, για το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση του, που εκθείαζαν την πολιτική της απελευθέρωσης των μεταφορών. Αυτοί που σήμερα κάνουν δακρύβρεχτες δηλώσεις και ρίχνουν κροκοδείλιά δάκρυα, μιλώντας  για  «ανθρώπινο λάθος».

  Ούτε λάθος ήταν, ούτε ατύχημα, ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα, ήταν για ακόμη μια φορά τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μάς! Όπως είναι τα πάντα σήμερα!

  Γιατί η ίδια πολιτική που δεν χωράει την ασφάλεια και την προστασία μας,επειδή κοστίζει και δεν φέρνει κέρδη, ακολουθείται στην υγεία, στην ασφάλιση, στην παιδεία. Στα Πανεπιστήμια μας που δίνονται φραγκοδίφραγκα για υποδομές, για προσωπικό, για φοιτητική μέριμνα. Η πολιτική, που κάνει τα πανεπιστήμια ολοένα και πιο ξένα για τις ανάγκες των φοιτητών και των εργαζομένων και την ίδια στιγμή ολοένα και πιο ελκυστικά στις επιχειρήσεις και τις εργολαβίες. Επιχειρήσεις που πουλούν και παράγουν έρευνα στις πλάτες μας, εργολαβίες από τη σίτιση μέχρι την καθαριότητα.

  Ως εδώ! Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας!

  ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

  Αν κάτι αποδείχθηκε όλες αυτές τις μέρες είναι ότι όταν οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, μέσα από τα συλλογικά μας όργανα,οργανώνουμε τη δράση μας, μπορούμε να βγούμε νικητές μπορούμε να γινόμαστε πιο πολλοί, και να διεκδικούμε όσα μας αξίζουν. Έτσι απαντάμε σε όλους αυτούς για τους οποίους η ζωή μας κοστίζει λιγότερο από ένα εισιτήριο. Έτσι θα συνεχίσουμε και  θα φτάσουμε μέχρι τέλος, για να βάλουμε τις δικές μας ανάγκες στο επίκεντρο!

  Τα ΩΣ ΕΔΩ που όλοι είπαμε όταν είδαμε αυτές οι εικόνες, τα ΩΣ ΕΔΩ που μας πνίγουν τα τελευταία χρόνια, σήμερα θα γίνουν ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ και μόνο εμείς μπορούμε να το εγγυηθούμε αυτό!

   ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ!

  ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ!

   

  Μαζί με τους Φοιτητικούς Συλλόγους, στην Αθήνα στις 11.30π.μ. στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη στις 11π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου