Τελευταία Νέα

  Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

  Θεωρούμε απαράδεκτη την αντισυναδελφική και αυταρχική στάση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Συντήρησης των Εγκαταστάσεων του ΕΜΠ, ο οποίος αναίτια προχώρησε σε πειθαρχική δίωξη συναδέλφισσας.

  Συγκεκριμένα, ο εν λόγω Διευθυντής, ως πειθαρχικώς προϊστάμενος, κάλεσε την συναδέλφισσα σε απολογία για δήθεν μη τήρηση του ωραρίου εργασίας της και προχώρησε σε περικοπή του 1/5 (!) του μισθού της, με την αιτιολογία ότι δεν τηρεί δήθεν το ωράριο της, καθώς προσέρχεται καθυστερημένα στην υπηρεσία της. Είχε προηγηθεί αίτημα της συναδέλφου να προσέρχεται λίγο αργότερα στην Υπηρεσία, όπως δικαιούται, καθώς είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών και να φεύγει αντίστοιχα όταν συμπληρώνει το 8ωρο της. Ο προϊστάμενος δεν έκανε δεκτό το αίτημά της και προχώρησε στην παραπάνω απαράδεκτη απόφαση!

  Αξίζει να σημειωθεί ότι σε προηγούμενο χρόνο είχε ζητηθεί από την συναδέλφισσα, η οποία είναι πολιτικός μηχανικός, να αναλάβει καθήκοντα άλλης ειδικότητας μηχανικού, τα οποία δεν εμπίπτουν στο πεδίο εκπαίδευσης και γνώσεών της.

  Η Ομοσπονδία, μαζί με τον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του ΕΜΠ, πραγματοποίησε παρέμβαση στον Πρύτανη του ΕΜΠ προκειμένου να πάρει θέση υπέρ της συναδέλφου, ενάντια στην αναίτια πειθαρχική δίωξή της.

  Αποδεικνύεται ότι όσο διατηρείται η διαχρονική πολιτική των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό των υπηρεσιών μας, οι συνάδελφοι όλο και περισσότερο καλούνται να ανταποκριθούν σε παράλληλα καθήκοντα, σε καθήκοντα άσχετα με το επιστημονικό τους αντικείμενο και την εργασιακή τους εμπειρία. Την ίδια στιγμή, περιστατικά εργασιακού εκφοβισμού και αυθαιρεσίας συνεχώς πληθαίνουν στα πανεπιστήμια.
  Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

  Καλούμε τη διοίκηση του Ιδρύματος να πάρει θέση υπέρ της συναδέλφισσας.
  Απαιτούμε:
  - Να σταματήσουν οι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος της συναδέλφισσας, η οποία δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να ζητήσει αυτό που δικαιούται. Να ανακληθεί η απόφαση περικοπής μισθού.
  - Να λάβει η συναδέλφισσα τις αναγκαίες διευκολύνσεις στην επιλογή του ωραρίου, προκειμένου να ανταποκριθεί στις οικογενειακές της υποχρεώσεις.