Τελευταία Νέα

    Η ΟΔΠΤΕ καταγγέλλει την εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στις 15/1 μέσα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου μέρα που οι φοιτητικοί σύλλογοι μέσα από αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων τους είχαν αποφάσεις κατάληψη. Οι δυνάμεις καταστολής χρησιμοποίησαν κλοπ και χημικά απέναντι σε φοιτητές, εκλεγμένους συνδικαλιστές των εργαζομένων, ερευνητές  καθώς και τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων & Φοιτητικής Μέριμνας. Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση των φοιτητών και των εργαζομένων του ΕΜΠ, οι δυνάμεις καταστολής αποχώρησαν.

    Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν.Την ώρα που που ερχόμαστε από ένα πετυχημένο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει εκφράσει την εναντίωση της  απέναντι στο ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια η κυβέρνηση επιλέγει την καταστολή. Αντί για καθηγητες που λείπουν από το ΕΜΠ (221 λιγότεροι από το 2009 σύμφωνα με το Συμβούλιο Ιδρύματος), αντί να υπάρχουν εργαζόμενοι με μόνιμη και σταθερή δουλειά, η κυβέρνηση επιλέγει να στείλει τα ΜΑΤ. 

    Οι εργαζόμενοι δίνουμε μαζί τη μάχη με τους φοιτητικούς συλλόγους, δε σκύβουμε το κεφάλι! Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο! Τα αιτήματα μας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι δίκαια. Οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια μαζί με τους φοιτητές και τους διδάσκοντες, όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μαζί με τον λαό θα δώσουμε μαζική μαχητική απάντηση. Είμαστε αποφασισμένοι – θα μας βρουν απέναντί τους!

    Όλοι στα συλλαλητήρια στην Αθήνα την Πέμπτη 18/1 στις 12:00 στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη στις 12:00 στην Καμάρα και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας!

    Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων!