Τελευταία Νέα

  Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση για διενέργεια εισαγγελικής έρευνας ενάντια στις καταλήψεις των φοιτητικών συλλόγων στα Πανεπιστήμια!

  Αφού έπεσαν στο κενό οι συκοφαντίες, η παραπληροφόρηση, οι απειλές και οι εκβιασμοί περί απώλειας της εξεταστικής, η κυβέρνηση της ΝΔ καταφεύγει στον αυταρχισμό και στην καταστολή, στέλνοντας τους εισαγγελείς στους φοιτητές! Αντιμετωπίζει όσους αγωνίζονται για πτυχία με αξία, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία, για φοιτητική μέριμνα, ως εγκληματίες. Στόχος της είναι να συγκαλύψει το πραγματικό έγκλημα, αυτό  που διαπράττει η ίδια ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας με το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

  Η πλειοψηφία των φοιτητών, των εργαζομένων, του λαού απαιτεί να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που αποτελεί μια αντιδραστική τομή για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Αυτό που θέλουμε κι εμείς οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια είναι οι φοιτητές να σπουδάζουν σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, που θα διασφαλίζει υψηλού επιπέδου, σύγχρονες σπουδές και θα ενσωματώνει στο πτυχίο την δυνατότητα πλήρους πρόσβασης στο επάγγελμα. Θέλουμε ένα πανεπιστήμιο στελεχωμένο με όλο το αναγκαίο προσωπικό, στο οποίο θα δουλεύουμε με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

  Μαζί με τους χιλιάδες φοιτητές, τους μαθητές, τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, τους γονείς τους δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι απορρίπτουμε το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Είμαστε αποφασισμένοι να ακυρώσουμε αυτό το έκτρωμα!

  Χρειάζεται να γίνουμε ακόμα πιο πολλοί! Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά - θα μας βρουν απέναντί τους!

  • Στηρίζουμε την κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων τη Δευτέρα 29 Γενάρη, στις 11π.μ. στο Υπ. Δικαιοσύνης
  • Προκηρύσσουμε στάση εργασίας την 1η Φλεβάρη από τις 11π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια των φοιτητικών συλλόγων σε όλη τη χώρα, στην Αθήνα στις 12μ. στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη στις 12μ. στην Καμάρα.