Τελευταία Νέα

  Για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ βρισκόμαστε στους δρόμους μαζί με τους φοιτητές, τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, τους μαθητές, τους γονείς, άλλους εργαζόμενους. Με τους αγώνες μας καταφέραμε να καθυστερήσουμε το σχέδιο της κυβέρνησης και έτσι συνεχίζουμε!

  Αυτό που θέλουμε κι εμείς οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια είναι οι φοιτητές να σπουδάζουν σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, που θα παρέχει πτυχία με αξία για να εργαστούν με δικαιώματα. Θέλουμε ένα πανεπιστήμιο στελεχωμένο με όλο το αναγκαίο προσωπικό, το οποίο θα δουλεύει με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

  Η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών, των εργαζομένων,  του λαού έχει απορρίψει το νομοσχέδιο με εκκωφαντικό τρόπο, γι’ αυτό επιλέγει την συκοφάντηση των αγώνων, τον εκβιασμό για "χαμένες εξεταστικές" και την ένταση της καταστολής. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται η παραγγελία για κατεπείγουσα προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα κατά πάντων, η απόπειρα επιβολής διενέργειας εξεταστικής με ψηφιακά μέσα, οι απειλές για διακοπή της χρηματοδότησης στα δημόσια ΑΕΙ.

  Με το νομοσχέδιο για το «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο», η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να δώσει λύση στα σοβαρά προβλήματα των δημόσιων πανεπιστημίων. Όπως δεν αποτέλεσαν απάντηση και προηγούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις των κυβερνήσεων στην κατεύθυνση της εμπορευματικής λειτουργίας των πανεπιστημίων, της αξιοποίησης της εκπαίδευσης ως πεδίο κερδοφορίας. Δεν αναβαθμίστηκαν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα από την ενίσχυση της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας τους. Σκοπός του νομοσχεδίου είναι να «απελευθερώσει» το κράτος από την υποχρέωση για παροχή δημόσιων, δωρεάν και ποιοτικών σπουδών για τους φοιτητές. Να παραδώσει την ανώτατη εκπαίδευση βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Γι’ αυτό το λόγο, το νομοσχέδιο δεν αφορά στις ανάγκες μας, τις ανάγκες  των φοιτητών, των οικογενειών τους.

  Το νομοσχέδιο είναι κομμάτι μιας συνολικότερης πολιτικής που από τη μία στοχεύει την αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών, των μονοπωλίων και από την άλλη επιτίθεται στο εισόδημά μας, τσακίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα, μας κλέβει τη ζωή με την ακρίβεια και την αβάσταχτη φορολογία. Για αυτό, αυτή την περίοδο μαζί με τις κινητοποιήσεις των φοιτητών υπάρχουν τα αγροτικά μπλόκα, οι αγώνες των εργαζομένων για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, η εναντίωση στην εμπλοκή της χώρας μας στην σφαγή του λαού της Παλαιστίνης.

  Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά μας, στην ζωή μας, σηκώνουμε ανάστημα, δίνουμε μαζική μαχητική απάντηση!

  Εκεί βρίσκεται η δύναμη μας! Στην αμφισβήτηση της πολιτικής τους, στον οργανωμένο αγώνα!

  Προκηρύσσουμε στάση εργασίας την Πέμπτη 8 Φλεβάρη από τις 11π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και συμμετέχουμε μαζικά στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ των φοιτητικών συλλόγων στην Αθήνα στις 12μ. στα Προπύλαια.