Τελευταία Νέα

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

  Την Τετάρτη 7 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας στον Πρύτανη του ΕΜΠ, σχετικά με την απόλυση συναδέλφου μας, ο οποίος, μετά από 18 χρόνια εργασίας στη φύλαξη του ιδρύματος και λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί, βρέθηκε χωρίς δουλειά, με αφορμή ένα γραφειοκρατικό ζήτημα που προέκυψε κατά τη υπογραφή της ανανέωσης της σύμβασής του. Την συμπαράστασή τους στον συνάδελφο εξέφρασαν με τη μαζική παρουσία τους έξω από το χώρο της συνάντησης εργαζόμενοι και φοιτητές του ΕΜΠ.

  Είχε προηγηθεί συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΜΠ, κατά την οποία ο Πρύτανης είχε δεσμευθεί να επαναπροσλάβει τον συνάδελφο, μέσω νέας προκήρυξης. Ωστόσο, ο συνάδελφος παραμένει άνεργος εδώ και 1,5 μήνα. Οι όποιες τυπικές παραλείψεις δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση την μη ανανέωση της σύμβασης του συναδέλφου, ο οποίος εργάζεται τόσα χρόνια, ασκώντας με συνέπεια τα καθήκοντα του και τώρα πετιέται στον δρόμο!

  Απαιτούμε ο συνάδελφός μας να επιστρέψει άμεσα στη δουλειά!

  Σε συνθήκες μεγάλων ελλείψεων προσωπικού στα πανεπιστήμια, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας επεκτείνονται και γίνονται όλο και χειρότερες, με αποτέλεσμα τέτοια περιστατικά να πληθαίνουν, οι συνάδελφοί μας συμβασιούχοι να ζουν σε καθεστώς ομηρίας και συνεχούς ανασφάλειας και άγχους αν θα ανανεωθεί η σύμβασή τους. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της λειτουργίας των πανεπιστημίων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ενώ η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων θα σημάνει χειροτέρευση των όρων εργασίας μας, στο πλαίσιο των συνθηκών «ανταγωνισμού» που θα δημιουργηθούν.

  Μόνη πραγματική λύση είναι οι μαζικές, μόνιμες προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού στα πανεπιστήμια, η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με τη μετατροπή των συμβάσεων των συναδέλφων μας συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου.

  Υ.Γ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρύτανης αρνήθηκε να συμμετέχει στην συνάντηση εκλεγμένο μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΜΠ, απειλώντας να διακόψει τη συνάντηση! Δεν ξέρουμε την σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας, πάντως ο Πρύτανης μπορεί να είναι σίγουρος ότι ούτε θα φοβηθούμε, ούτε θα κάνουμε πίσω από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας!