Τελευταία Νέα

  Ν’ ανακληθεί άμεσα η αυθαίρετη αλλαγή κλάδου του συναδέλφου μας στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών!

  Όπως ενημερωθήκαμε από τον Σύλλογο Εργαζομένων της ΑΣΚΤ, όσο και από τον ίδιο τον συνάδελφο, η Πρυτανεία της ΑΣΚΤ προχώρησε σε μια αυθαίρετη αλλαγή στην ειδικότητα  του συναδέλφου.

  Από την κατηγορία ΔΕ Οδηγών στην οποία επί 37 χρόνια υπηρετεί ο συνάδελφος, η Πρύτανης εξέδωσε πράξη, η οποία δημοσιεύθηκε και σε ΦΕΚ, με την οποία αλλάζει την ειδικότητά του από ΔΕ Οδηγών σε ΔΕ Οδηγών – Φυλάκων – Κλητήρων.

  Πέρα από το γεγονός ότι αυτή η αλλαγή δεν έγινε ούτε με αίτημα του συναδέλφου, ούτε πέρασε από υπηρεσιακό συμβούλιο, δεν εμπίπτει ούτε καν στα προβλεπόμενα από το προσοντολόγιο του δημοσίου! Ούτε λίγο, ούτε πολύ η Πρύτανης εφηύρε μια ειδικότητα για να την προσαρμόσει στα δικά της μέτρα!

  Αυτή η ενέργεια της Πρυτάνεως ήταν το κερασάκι στην τούρτα! Αφού προηγήθηκαν διάφορες απειλές, κλήσεις σε απολογία, μονομερής τροποποίηση του ωραρίου του συναδέλφου.

  Παράλληλα, το προηγούμενο χρονικό διάστημα ουκ ολίγες φορές ο συνάδελφος έχει αναγκαστεί να παραμείνει και να ξεπεράσει το νόμιμο ωράριο εργασίας του, χωρίς αυτό να του έχει αναγνωριστεί ως υπερεργασία ή υπερωρία. Επίσης, ο συνάδελφος καλείται να απαντάει σε κλήσεις και emails της Σχολής εκτός του ωραρίου εργασίας του. 

  Και μην μας μιλήσετε για «υπηρεσιακή ανάγκη», γιατί εάν αυτή υπήρχε οφείλατε να ζητήσετε οδηγούς έστω και σε μια σας προκήρυξη. Όμως εσείς δεν ζητήσατε την πρόσληψη οδηγών, ούτε με μόνιμες θέσεις, ούτε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

  Το πρόβλημα των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, και οδηγών, είναι αδιαμφισβήτητο. Οι υπηρεσίες μας στενάζουν.

  Ωστόσο, αυτό δε δίνει το δικαίωμα σε καμία διοίκηση να προχωρά σε αυθαίρετες αποφάσεις, για να «μπαλώσει τις τρύπες», χωρίς να υπολογίζει τους εργαζόμενους, ούτε να γίνονται οι συνάδελφοι αποδέκτες απειλών και να δουλεύουν υπό καθεστώς φόβου.

  Οι υπηρεσίες  δεν είναι τσιφλίκι κανενός και οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους.  Όσο και να θέλετε να τους τρομοκρατήσετε, δεν μπορείτε!

  Σας καλούμε :

  • Να ακυρώσετε την πράξη αλλαγής ειδικότητας του συναδέλφου, σε ειδικότητα που δεν υφίσταται.
  • Να πάρετε όλα τα αναγκαία μέτρα για να σταματήσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.
  • Να προχωρήσετε σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.