Τελευταία Νέα

  Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συνδικαλιστική δίωξη από τον πρόεδρο του Τμήματος των Πολιτικών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, φοιτητών που υπερασπίστηκαν την απόφαση του συλλόγου τους ενάντια στο νομοσχέδιο

  έκτρωμα που ψήφισε η κυβέρνηση για την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων και την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

  Συγκεκριμένα, διώκονται  ο εκλεγμένος πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου και άλλα 2 μέλη του ΔΣ, καθώς και φοιτητές που υπερασπίστηκαν την απόφαση του συλλόγου τους την Τετάρτη 21/1 και την Πέμπτη 8/2.

  Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος των Πολιτικών Μηχανικών πρωτοστατεί σε μια συνολική προσπάθεια καταστολής του αγώνα των φοιτητών, σε πλήρη στοίχιση με τα σχέδια της κυβέρνησης η οποία με διάφορους τρόπους προσπάθησε και προσπαθεί να καταστείλει τον  αγώνα φοιτητών κι εργαζομένων αλλά δεν τα καταφέρνει!

  Με την στάση αυτή στρέφεται ενάντια σε κάθε ακαδημαϊκή ελευθερία, στη συλλογική έκφραση και δράση. Αντί να ασχολούνται με τα προβλήματα των Πανεπιστημίων, με   την υποβάθμιση που θα φέρει ο νόμος έκτρωμα  με  την Ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, στήνουν πειθαρχικά συμβούλια!

  Δηλώνουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό των φοιτητών και των συλλογικών τους οργάνων, στο πλευρό της  νεολαίας που αγωνίζεται ενάντια σ' αυτή την εγκληματική πολιτική που στερεί το δικαίωμα στις σπουδές, κλέβει τα όνειρα χιλιάδων νέων.

  Απαιτούμε να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι διώξεις των τεσσάρων φοιτητών!

  Να καταργηθεί ο νόμος πλαίσιο που προβλέπει διώξεις και καταστολή για τους αγώνες και τα δίκαια αιτήματά των φοιτητών.

  Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσουν! Συνεχίζουμε τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση!