Τελευταία Νέα

  Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή, εκδικητική απόφαση του Προέδρου του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πάτρας, ο οποίος προχώρησε στη συνδικαλιστική δίωξη τεσσάρων φοιτητών του Τμήματος, μεταξύ των οποίων και του Προέδρου του Φοιτητικού Συλλόγου, αποκλείοντας τους από την εαρινή εξεταστική περίοδο! Την ίδια απαράδεκτη στάση κράτησε ο Πρύτανης και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών!

  Η κυβέρνηση επιχειρεί να ποινικοποιήσει τους δίκαιους αγώνες των φοιτητών ενάντια στον κατάπτυστο νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.

  Ο Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, ο Πρύτανης και η Σύγκλητος αξιοποιούν το απαράδεκτο νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης, τον πρόσφατο νόμο – πλαίσιο που προβλέπει πειθαρχικά, διώξεις και καταστολή ενάντια στους αγώνες και τις δίκαιες διεκδικήσεις των φοιτητών.

  Η Ομοσπονδία μας στέκεται στο πλευρό των φοιτητών που αγωνίζονται απέναντι σε αυτή την πολιτική που μετατρέπει την παιδεία σε εμπόρευμα, που αναγκάζει τις οικογένειες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, που κλέβει τα όνειρα χιλιάδων νέων. Στεκόμαστε στο πλευρό της νεολαίας που παλεύει για ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο, για ένα καλύτερο μέλλον!

  Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις των τεσσάρων φοιτητών!

  Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση των αγώνων δε θα περάσουν!