Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΟΔΠΤΕ καταδικάζει απερίφραστα τα απαράδεκτα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τον προπηλακισμό του πρύτανη. Αναρωτιόμαστε ποιόν πραγματικά εξυπηρετούν τέτοιες ενέργειες...Γίνεται ξεκάθαρο ότι αυτές οι ομάδες δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητές, τους εργαζόμενους στα ιδρύματα, το εργατικό και φοιτητικό κίνημα. Αντίθετα, σε αυτή την περίοδο που η κυβέρνηση εντείνει την καταστολή,

    προσπαθεί να βάλει εμπόδια στην οργανωμένη πάλη των εργαζομένων και του λαού λειτουργούν ως άλλοθι για τη συκοφάντηση όσων αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Αυτό επιβεβαιώνει και η προσπάθεια που γίνεται αυτές τις μέρες να εμφανιστεί δικαιωμένη η κυβέρνηση που έχει πρωτοστατήσει στην κατάργηση του ασύλου, στα μέτρα που παρεμποδίζουν τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων των εργαζομένων, στην ποινικοποίηση των αγώνων.

    Καλούμε τους Συλλόγους να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτές τις ενέργειες, αλλά και στην ένταση της καταστολής, στα νέα αντιδραστικά μέτρα που ετοιμάζουν αξιοποιώντας το περιστατικό (security, κάρτες εισόδου κτλ), στον περιορισμό των λαϊκών ελευθεριών. Να απομονώσουν τους προβοκάτορες και να καταδικάσουν ταυτόχρονα τα κυβερνητικά στελέχη που, οι μεν με τη δράση τους οι δε με τις δηλώσεις τους, συντονισμένα προσπαθούν να συκοφαντήσουν και να υπονομεύσουν τους αγώνες των εργαζομένων.

    Θα δώσουμε την απάντησή μας μέσα από τη μαζική συμμετοχή στους αγώνες για τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας, το μέλλον μας.