Τελευταία Νέα

  Συνεχίζουμε την Απεργία-Αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης


  Συνάδελφισσες – Συνάδελφοι,
  Μετά από τις παρατάσεις τις οποίες αναγκάστηκε να δώσει λόγω της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στο δημόσιο στην αποχή από την αξιολόγηση, η οποία έφτασε το 90%, η κυβέρνηση κατέφυγε σ’ έναν πρωτοφανή εκβιασμό.
  Κατέθεσε τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΝΔ, σύμφωνα με την οποία τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, προϊστάμενοι, διευθυντές, κλπ. δε θα έχουν το δικαίωμα

  υποβολής αίτησης για την υπηρεσιακή τους εξέλιξη αν πρώτα δεν αξιολογήσουν τους δημόσιους υπαλλήλους με βάση τα αντιδραστικά κριτήρια του νόμου Βερναρδάκη (ν. 4364/2016). Δηλαδή, με βάση κριτήρια όπως αυτό της στοχοθεσίας που υπηρετεί αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και στόχους (ιδιωτικοποιήσεις, επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, κ.ά.), με τα κριτήρια της συμπεριφοράς των δημοσίων υπαλλήλων “εντός κι εκτός υπηρεσίας”, την “πίστη στο Σύνταγμα και τους αντιλαϊκούς νόμους του κράτους”, τη σύνδεση της αξιολόγησης με την περικοπή μισθού και το ερώτημα της απόλυσης (βλ. ν. 4354/2015 και ν. 4369/2016).
  Στόχος της είναι να πειθαναγκάσει τους δημοσίους υπαλλήλους, να στρέψει τον έναν απέναντι στον άλλο και να φτιάξει ένα «στρατό» προθύμων στελεχών, να υλοποιήσουν την
  πολιτική της. Την ίδια στιγμή, νομοθετεί την απεργοσπασία, ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση, τιμωρώντας τους συναδέλφους, που μετέχουν στην προκηρυγμένη «απεργία-αποχή» από
  τις διαδικασίες της αξιολόγησης. Πρόκειται για μια απαράδεκτη και εκβιαστική απόφαση της κυβέρνησης, η οποία στηρίχτηκε και από τη ΝΔ. Θέλουν με κάθε τρόπο να προωθήσουν την «αξιολόγηση» και το σύνολο των στρατηγικών στοχεύσεων τους για τη Δημόσια Διοίκηση. Θέλουν έναν κρατικό μηχανισμό ακόμα πιο αυταρχικό, ακόμα πιο εχθρικό απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους και το λαό γενικότερα και πιο προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων.
  Μπροστά στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται Καλούμε τα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων Συλλόγων να πάρουν όλα τα μέτρα οργάνωσης της συνέχισης της Απεργίας-Αποχής, με Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες, συσκέψεις προϊσταμένων κλπ.
  Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση την συμμετοχή τους στην Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση. Να μην βάλει κανείς πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων και του συνδικαλιστικού κινήματος προσωπικές του επιδιώξεις και φιλολοξίες.
  Καλούμε όλους τους προϊσταμένους να τοποθετηθούν στο πλάι των συναδέλφων, να μην δεχτούν να αποτελέσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό.
  Οι εργαζόμενοι στα εκπαιδευτικά ιδρύματα μπορούμε να δώσουμε για μία ακόμη φορά μαζικά και δυναμικά την απάντησή μας στην τρομοκρατία και την απεργοσπασία.
  Όλοι μαζί μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη αυτόν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης.